Vi som bor här

I Pargas finns det plats för alla. I videorna kan du lära känna några av Pargas 15 100 invånare.

Småbarnsfamiljen Ketola hittade sitt drömhus och en smidig vardag i Pargas. Mathias och Marina Bergman flyttade från Helsingfors till Pargas för att njuta av småstadslivet som pensionerade. Det unga paret Minna Tossavainen och Ville Torikka ville bygga ett hus i Åbo. Till slut byggde de nytt på sin drömtomt i Pargas nya bostadsområde Ljusudda.

Marina och Mathias Bergman lämnade storstaden

Paret Bergman ville i och med pensioneringen göra en större livsförändring. De lämnade Helsingfors, lät renovera en historisk villa i Pargas gamla centrum och fann ett överraskande rikt småstadsliv.

Aktivt och avslappnat familjeliv

En semester i skärgården gav Riku Soinela och Vappu Hukkila idén att flytta permanent till Pargas. Nu njuter de av ett avslappnat familjeliv med mindre stress och mera utrymme för fritidsintressen.

Familjen Ketola fann ett hem i Pargas

Pargas var obekant för småbarnsföräldrarna Linda och Antero, trots att de har vuxit upp i S:t Karins. När familjen växte ur sin lägenhet i Åbo började de se sig om efter ett större hem. I Pargas fann de sitt drömhus, nya vänner och en stad som överraskat dem båda positivt.

Småhusbyggen är Rickard Malms specialitet

Byggföretagaren Rickard bor och arbetar i Pargas. Han och delägaren Edvard Järvinen har specialiserat sig på småhusbyggen och etablerat en trogen kundkrets i regionen. I dag sysselsätter företaget sex personer.

Siw Karlsson njuter av livet i centrum

Pargasbon Siw beslöt sig för att flytta från landsbygden in till stan. I centrum njuter hon av en vardag med allt nära till hands.

Minna Tossavainen och Ville Torikka byggde nytt i Ljusudda

Det unga paret Minna och Ville lämnade Åbo för Pargas. Idag bor de i ett nybyggt hem i det havsnära bostadsområdet Ljusudda. Närheten till naturen och valuta för pengarna är bara två av fördelarna de ser i Pargas.