Koulut ja opetus

Paraisten kaupunki koostuu viidestä kunta-alueesta: Parainen, Houtskär, Iniö, Korppoo ja Nauvo. Kaupungin alueella asuu 15 100 asukasta, joista 55 % on ruotsinkielisiä ja 42 % suomenkielisiä. Paraisten kaupunki satsaa varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, minkä ansiosta tarjolla on useita kouluja molemmilla kielillä ja henkilökunta on kaikilla asteilla pätevää ja osaavaa.

Parainen

Luovuuskeskus on Paraisten keskustaan rakennettavan uuden koulukampuksen nimitys. Koulukampus tulee olemaan kaksikielinen, sillä sinne sijoitetaan suomen- ja ruotsinkieliset lukiot (Paraisten lukio, Pargas svenska gymnasium) ja yläkoulut (Paraistenseudun koulu, Sarlinska skolan) sekä Axxell, joka tarjoaa toisen asteen koulutusta. Luovuuskeskus valmistuu lokakuussa 2023.

Paraisilla on kuusi kaksikielistä päiväkotia ja kaksi ruotsinkielistä päiväkotia, joiden lisäksi löytyy viisi perhepäiväkotia. Paraisilla on tarjolla sekä suomen- että ruotsinkielistä esiopetusta. Voit tutustua päiväkoteihin ja lukea varhaiskasvatuksesta lisää täällä.

Paraisilla Koivuhaan koulu, Nilsbyn koulu sekä Paraistenseudun koulu tarjoavat perusopetusta suomen kielellä. Ruotsinkielistä perusopetusta tarjoavat Kirjala skola, Malms skola, Sarlinska skolan, Skräbböle skola ja Sunnanbergs skola.

Paraisilla on sekä suomen- että ruotsinkielinen lukio. Opiskelijat voivat valita kursseja molemmista lukioista.

Korppoo

Korppoossa on kaksikielinen päiväkoti. Ulkosaariston koulu ja Skärgårdshavets skola toimivat samassa rakennuksessa, ja ne tarjoavat esiopetusta sekä perusopetusta suomen ja ruotsin kielellä.

Nauvo, Houtskari, Iniö ja Utö

Nauvossa, Houtskarissa ja Iniössä on kaksikieliset päiväkodit ja esiopetusta on tarjolla ruotsiksi.

Ruotsinkielistä perusopetusta tarjoavat Kyrkbackens skola Nauvossa (9. luokalle saakka), Träsk skola Houtskarissa (6. luokalle saakka) sekä Iniö skola (9. luokalle saakka).

Utön koulu Utön saarella tarjoaa suomenkielistä esiopetusta ja perusopetusta oppilaille kuudennelle luokalle saakka.