Asuminen

Paraisten saaristokaupunki tarjoaa mahdollisuuden elää saaristossa, lähellä luontoa. Alueelta löytyvät myös toimivat palvelut ja vireä kulttuurielämä. Tarvittaessa Turku on vain parinkymmenen kilometrin päässä.

Paraisilla, Nauvossa, Korppoossa ja Houtskarissa on vapaita omakotitalotontteja, jotka sijaitsevat asemakaavoitetuilla alueilla, joille kunnallistekniikka on rakennettu valmiiksi.

Tonttialueet Paraisilla

Paraisilla on vapaita tontteja usealla eri alueella. Valoniemestä on noin neljä kilometriä keskustaan. Kouluun ja terveysasemalle on kolmen kilometrin matka ja lähimpään elintarvikekauppaan kahden kilometrin matka. Valoniemen kaupunginosassa sekä metsä että meri ovat lähellä. Keskellä saariston kaunista luontoa on useita uusia tontteja tarjolla – katso tarjonta täältä ja varaa unelmatonttisi!

Aurinkokaaren tonttialue – jonka tavoitteena on olla Suomen vihrein ekokylä – sijaitsee Paraisten keskustassa, Kirkkosalmen rannassa. Alueelta löytyy kahden kilometrin säteellä kouluja, harrastustoimintaa, kulttuuritarjontaa, kauppoja ja ravintoloita. Alueen tonttien koot vaihtelevat 300–500 neliömetrin välillä ja rakennusoikeus 150–250 neliömetrin välillä. Ekorankentamisen periaatteiden mukaisesti alueelle rakennetaan pieniä puutaloja, jotka täyttävät ympäristövaatimukset.

Finby, Jussinniitty ja Pjukala

Finby sijaitsee reilun kilometrin päässä Paraisten keskustasta länteen. Paraisten koulukeskus on kävelymatkan etäisyydellä ja läheltä löytyvät myös golfrata, terveysasema sekä elintarvikekauppa.

Jussinniityn tonttialue sijaitsee Paraisten keskustasta lounaaseen, lähellä kaupungin jäähallia, jalkapallokenttää ja urheilukenttää. Paraisten koulukeskus on noin kilometrin päässä, ja lähistöltä löytyvät myös elintarvikekauppa sekä terveysasema.

Meren läheisyydessä, neljän kilometrin päässä Paraisten keskustasta lounaaseen sijaitseva Pjukala tarjoaa vanhan kylän tunnelmaa. Täällä voit elää luonnon keskellä lähellä uimarantaa ja viettää aktiivista ulkoilmaelämää.

Tonttialueet Nauvossa, Korppoossa ja Houtskarissa

Nauvon tonttialueet ovat Finnäs, Hemsundet ja Suohaka. Nauvossa meri on aina lähellä.

Finnäs on eläväinen asuinalue, noin kolmen kilometrin päässä Nauvon vierasvenesatamasta. Lähistöltä löytyvät koulu, päiväkoti, palveluja ja tapahtumia. Hemsundet sijaitsee kolmen kilometrin päässä Nauvon kunta-alueen keskustasta, lähellä harrastustoimintaa, koulua, päiväkotia sekä kauppoja ja ravintoloita. Suohaan tonttialue sijaitsee lähellä Nauvon keskustaa, Kirkonmäkeä. Kirkonmäellä on laaja tarjonta palveluja, kuten elintarvikekauppoja, terveydenhuoltoa, erikoisliikkeitä, ravintoloita ja hotelleja.

Korppoo tarjoaa idyllistä saaristolaiselämää. Alueelta löytyvät mm. elintarvikekauppa, ravintoloita, vierasvenesatama sekä suomen- ja ruotsinkieliset koulut ja päiväkodit. Korppoossa vapaita tontteja löytyy keskustasta, Näsetin tonttialueelta ja Storskogenin tonttialueelta. Houtskarin vapaat tontit löytyvät Näsbyn tonttialueelta.

Iniössä ei tällä hetkellä ole vapaita tontteja myynnissä. Tutustu Iniössä myynnissä olevien talojen ja asuntojen tarjontaan osoitteissa etuovi.com ja oikotie.fi.

Kaikki Paraisten kaupungissa myynnissä olevat tontit löydät osoitteesta pargas.fi.