Boende

Skärgårdsstaden Pargas erbjuder en möjlighet att leva i skärgården, nära naturen. Det som är unikt med Pargas är att man kan bo nära till havet, och samtidigt ha allt som finns i stadsmiljö, som välfungerande tjänster och ett livligt kulturliv. Dessutom är Åbo endast ett tjugotal kilometer borta vid behov.

I Pargas, Nagu, Korpo och Houtskär finns lediga egnahemstomter som ligger på detaljplanerade områden med färdigt utbyggd kommunalteknik.

Tomtområden i Pargas

Staden har lediga tomter på flera områden i Pargas. Ljusudda ligger cirka 4 kilometer från Pargas centrum, på 3 kilometers avstånd till skola och hälsostation och 2 kilometer till närmaste livsmedelsaffär. Ljusudda är en stadsdel med närhet till både skog och hav. Mitt i den vackra skärgårdsnaturen finns många nya tomter till salu – kolla in utbudet här och passa på att reservera din drömtomt!

Solbågen – som siktar på att vara Finlands grönaste ekoby – ligger precis i Pargas centrum, vid Kyrksundet. Inom 2 kilometers radie hittar du skolor, hobbyverksamhet, kulturutbud, affärer och restauranger. Storleken på tomterna i Solbågen varierar mellan 300–500 kvadrat och byggnadsrätten mellan 150–250 kvadrat. Enligt ekobyggandets principer kommer det att byggas moderna, mindre trähus enligt miljöcertifieringar på området.

Finby, Jonsäng och Pjukala

Finby ligger en dryg kilometer väster om Pargas centrum. Pargas skolcentrum är på gångavstånd och i närheten finns även en golfbana, hälsostation och livsmedelsaffär.

Tomtområdet Jonsäng ligger sydväst om Pargas centrum, nära stadens ishall, fotbollsplan och idrottsplan. Pargas skolcentrum ligger en dryg kilometer bort och livsmedelsaffär samt hälsostation finns också i närheten.

Havsnära Pjukala är en gammal bymiljö 4 kilometer sydväst om Pargas centrum. Pjukala erbjuder ett liv mitt i naturen, med badstrand och möjlighet till aktivt friluftsliv i närheten.

Tomtområden i Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö

Nagus lediga tomter finns i Finnäs, Hemsundet och Kärrhagen. I Nagu är havet alltid nära.

Finnäs är ett livligt bostadsområde knappt 3 kilometer från Nagu gästhamn, med skola, daghem, tjänster och evenemang i närheten. Hemsundet ligger 3 kilometer från centrum av Nagu kommunområde, nära till hobbyverksamhet, skola, daghem samt affärer och restauranger. Kärrhagen ligger nära Nagu centrum, Kyrkbacken. På Kyrkbacken finns ett brett utbud av tjänster såsom matbutiker, hälsovård, specialaffärer, restauranger och hotell.

Korpo erbjuder en skärgårdsidyll med en livsmedelsaffär, restauranger, gästhamn samt skolor och daghem på både finska och svenska. I Korpo finns lediga tomter i centrum, i Näset samt i Storskogen. De lediga tomterna i Houtskär finns i Näsby tomtområde.

I Iniö finns för närvarande inga lediga tomter till salu. Bekanta dig med Iniös utbud av hus och bostäder till salu på etuovi.com och oikotie.fi.